Οι Θέσεις Μου Για Τη ΔΕΗ
Οι Θέσεις Μου Για Τη ΔΕΗ

Ακλόνητη πεποίθησή μας είναι ότι σχετικά με το ζήτημα της ΔΕΗ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τα πράγματα στην με μαθηματική ακρίβεια χρεοκοπία, δίχως να αναλογίζεται τις ολέθριες συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το ότι σαν αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε εμπόδιο, με μένος και συλλήβδην, σε κάθε προσπάθεια για διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της επιχείρησης μέσα σε ένα περιβάλλον υγιές και ανταγωνιστικό.

Ενώ λοιπόν στα λόγια αναφέρονται σε μια ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα, σε πρακτικό επίπεδο εκχωρούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα το 50% των πελατών της, κάτι που ουσιαστικά μεταφράζεται στο 50% των εσόδων και των κερδών της, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Επομένως περιορίζουν την παραγωγή της ΔΕΗ πουλώντας όσο όσο τις μονάδες της. Επιπροσθέτως η αξία της επιχείρησης μειώθηκε σημαντικά από τα 2,5 δις το 2014 στα 300 εκατ. σήμερα. Η διαχείρισή τους, οδήγησε σε ζημιές 900 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προχωρούν σε αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, γεγονός που επιβαρύνει αφάνταστα πολίτες και επιχειρήσεις. Εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι έτσι δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Ο δικός μας προσανατολισμός γύρω από το κεφαλαιώδες ζήτημα της ΔΕΗ εστιάζεται στο τρίπτυχο ενεργειακός σχεδιασμός-στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ-ιδιωτών και επενδύσεις στην ενέργεια. Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφασιστική ενδυνάμωση της ελληνικής παραγωγής στον ηλεκτρισμό και στη μείωση του κόστους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart